Вночі або рано-вранці. У Львові пропонують обмежити час розвантаження товару з фургонів

12784 0
У Міській комісії з безпеки дорожнього руху пропонують створити місця для розвантаження товарів. Натомість, у Поліції Львова вважають, що це не вихід, а товари слід возити містом або вночі, або коли немає напливу трафіку.
Твоє місто

Твоє місто

Для Львова не рідкість, коли на дорогах або тротуарах стоять припарковані вантажівки чи фургони, з яких розвантажують товари до магазинів, ресторанів, кіосків тощо. Це створює перешкоди для інших учасників дорожнього руху. Tvoemisto.tv дізнавалося, як у Львові пропонують вирішувати цю проблему.

Секретар Міської комісії з безпеки дорожнього руху Костянтин Баранюк вважає, що Львову варто запозичити досвід європейських міст, де є спеціальні місця для розвантаження товарів, де можуть паркуватися лише фургони, які їх розвозять.

«Ми подавали такі пропозиції в департамент національної поліції в Києві: створити такі місця для доставки на певний час, наприклад, на 15 хвилин чи півгодини, – каже він. – У Європі дуже часто зустрічаються такі речі. Коли висить знак, що паркування дозволено, і вказано конкретний максимальний час для цього».

Читайте також: А де я маю стати?! 20 місць у Львові, де водії порушують правила паркування. Фото

Натомість у Патрульній Поліції Львова вважають, що такі місця для паркування не вирішать проблему. Із посиланням на відділ безпеки дорожнього руху, речниця Львівської поліції Катерина Рибій наголосила, що підприємцям слід організовувати доставку товарів або в нічний час, або з 5-ї до 8-ї ранку.

«По-перше, з цими кишеньками для паркування будуть неконтрольовані ситуації. Як заборонити іншим учасникам дорожнього руху не ставити там автомобілі?  Там почнуть  самовільно встановлювати всякі, так звані, «жабки» і це буде незаконно. По-друге, хто це буде облаштовувати? За чиї кошти? Біля скількох магазинів? У нас на кожному кроці зараз кіоск чи магазин. Тобто місто буде суцільною кишенею. Це погана ідея», – прокоментувала речниця.

Читайте також: До центру – 10 хв пішки. У Львові хочуть змінити систему паркування

Катерина Рибій вважає, що підприємці мали б розробити логістику, коли хто привозить товар. Водночас, місто має встановити правило, коли це можна робити, а коли ні: щоб це не перешкоджало іншим учасникам дорожнього руху і щоб фургони не загороджували тротуари. «Ось, наприклад, на площу Ринок доставляють товари вранці, щоб потім не перешкоджати нікому. Так можуть робити і скрізь у місті», – додала вона.

Нагадаємо, 16-го лютого у Львові відбулася дискусія про транспорт, під час якої шукали рішення, як у місті організовувати рух та ремонтувати дороги по-європейськи.

Підготував Петро Ткачишин,
фото автора

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!