Вночі біля Польського консульства у Львові стався вибух. Оновлено

2849 0
7 жовтня, близько 22:30 год. на в’їзді до Генерального консульства Республіки Польща у Львові, що на вул. Івана Франка, 108, вибухнула урна. На місце події прибули слідчо-оперативна група з експертами-вибухотехніками. Як вдалось дізнатись Tvoemisto.tv, причиною вибуху могла стати граната.
Фото: mvs.gov.ua

Фото: mvs.gov.ua

За попередніми даними, потерпілих після вибуху немає.

Як розповіли Tvoemisto.tv в прес-службі ГУМВС України у Львівській області «за попередніми висновками експертів, це могла бути граната РГ-42». Вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

В Секретаріаті Генерального Консула РП у Львові в коментарі сказали, що не володіють жодною інформацією про цей вибух.

Вибух на території Генерального консульства Республіки Польща у Львові розслідують як хуліганство. Про це розповів начальник ГУМВС у Львівській області Дмитро Загарія.

«Кримінальне провадження поки не відкрито, попередня кваліфікація, за погодженням із прокуратурою – хуліганство», – розповів очільник львівської міліції.

Дві версії того що сталося – у Служби безпеки України. Як зазначив начальник ГУ СБУ Львівщини Віктор Андрейчук, вибух кваліфікуватимуть або як замах на теракт, або як хуліганство з тяжкими наслідками.

«Усе залежатиме від результатів експертизи та від пояснення спеціалістів, чи могла ця граната завдати серйозної шкоди», – пояснив Віктор Андрейчук.

Якщо вибух правоохоронці кваліфікуватимуть як замах на теракт, то зловмисникам, відповідно до ч. 1 ст. 258 (терористичний акт) КК України, загрожує покарання на строк від 5-ти до 10-ти років. Якщо силовики розглядатимуть другу ймовірну версію, то, згідно з ч. 4 ст. 296 (хуліганство) ККУ, зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від 3-х до 7-ми років.

За словами Віктора Андрейчука, територія консульства огороджена, її охороняє Національна гвардія.

Tvoemisto.tv  нагадує, у разі, якщо ви виявили саморобний вибуховий пристрій, гранату чи снаряд, дотримуйтеся деяких правил, щоб вберегти себе та оточуючих вас людей:

1. Не підходьте близько і не дозволяйте іншим людям торкатися до предмету;

2. Негайно повідомте про знахідку в міліцію за номером 102;

3. Не чіпайте, не розкривайте і не переміщуйте знахідку;

4. Запам'ятайте всі подробиці, пов'язані з виявлення предмета;

5. Дочекайтеся прибуття оперативних служб.

Ознаками вибухового пристрою можуть бути:

- Натягнутий дріт, шнур і т.п.;

- Провід або ізоляційна стрічка невідомого призначення;

- Забуті та залишені речі, виявлені у машині, в під'їзді, біля дверей квартири, в громадському транспорті, у місцях скупчення людей.

Не торкайтеся виявлених підозрілих предметів, не підходьте до них та не пересувайте їх. Негайно повідомте про виявлений вами предмет працівників міліції, зателефонувавши на 102, – закликають правоохоронці.

За даними УНН, Гал-інфо, Вголос

Підготував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!