Вночі у Львові обстріляли будинок мера з гранатомета. Повна картина подій

3379 0
В ніч з п`ятниці на суботу приблизно о 23:30 будинок на вул. Стрілецькій, 1 у Львові, де проживає міський голова Львова разом з сім`єю, був обстріляний з реактивного протитанкового гранатомета. Ніхто не постраждав.
zaxid.net

zaxid.net

Снаряд влучив у кут мансарди, розташованої на третьому поверсі. В результаті було пошкоджено покрівлю, балку та чотири секції вікон на 3 поверсі. Зокрема, осколками вибито три секції вікна дитячої кімнати та одна секція коридору, пише прес-служба Львівської міськради.

В цей час у будинку не було нікого. Міський голова Андрій Садовий разом з сім`єю на вихідні поїхав у Карпати.

На місці працюють вибухотехніки та правоохоронні органи. Уже відомо, що знайшли кинутий неподалік будинку РПГ "Муха", пише Zaxid.NET

Обстріл будинку уже попередньо кваліфікований як теракт, відкрите кримінальне провадження за статтею 258 (ч.1) «Терористичний акт».

Водночас в Міністерстві внутрішніх справ України не бачать зв'язку між вбивством мера Кременчука, яке трапилось 26 липня вранці, та обстрілом будинку мера Львова Андрія Садового. Про це написав на своїй сторінці в Facebook радник глави МВС Антон Геращенко близько 12:00.

Фактів, які свідчать про те, що замах на двох мерів великих міст України був спланований і синхронно організований немає. Швидше за все, ці злочини ніяк не повязані між собою”, ­- написав він.

Близько 12:30 мер Львова Андрій Садовий скликав екстренний брифінг, де висловив співчуття з приводу смерті мера Кременчука і прокоментував обстріл свого будинку. "Ми фактично тут живемо вже з березня. Це якраз оці вікна – це чотири дитячі спальні. Цей снаряд пробиває броню і потім тисячі осколків йдуть на ураження. Тому, слава Богу, що мене, дружини та дітей не було вдома. В мене нема людей, з якими в мене були б якісь принципові політичні розбіжності”, - цитує мера Львова Дивись.інфо.

Він також додав, що його сім’я – дружина Катерина та діти зараз перебувають у безпеці, в Карпатах.

Водночас за словами головного міліціонера Львова Сергія Зюбаненка, експерти зафіксували пошкодження фасадної частини будинку, де проживає родина Садових. Зюбаненко наголосив, що робити висновки про те, з якої зброї був зроблений постріл – зарано, пише видання Варіанти

«Були знайдені частини акумулятивного заряду. Це може бути зброя, яка використовується проти броньованої техніки», - сказав він. Зюбаненко уточнив, що така зброя є у військових, але міліція та внутрішні війська не мають її на озброєнні.

Водночас, Зюбаненко відмовився розповісти, чи були в будинку камери спостереження, а також зазначив, що повноцінної охорони в будинку не було, він охоронявся сторожами.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!