Вночі жителі землі спостерігатимуть масовий зорепад

2117 0
Цієї ночі має відбутися перший масовий зорепад 2018 року.
ілюстративне фото

ілюстративне фото

3 та 4 січня жителі Землі зможуть спостерігати перший у цьому році масовий зорепад. Про це йдеться на сторінці NASA у Twitter. 

Метеорний потік, який падатиме між сузір'ями Геркулеса та Дракона, отримав назву Квадрантид. Цього року Квадрантиди падають із 22 грудня 2017-го до 17 січня 2018-го. Однак, пік їхньої активності припадає на ніч 3 та 4 січня, повідомляє спостерігач метеорологічної обсерваторії Роберт Лунсфорд у коментарі «Space.com».

Читайте також: Прогноз погоди у Львові: дощ та мокрий сніг

За його інформацією, найкраще метеорний потік спостерігати з 3 до 4 ранку. А 3 та 4 січня комети падатимуть в останні години ночі. Їх можна буде побачити за умов безхмарного неба. Кількість зір, що падатимуть, може становити до 40-ка на годину.

Науковці вважають, що Квадрантиди пов'язані або з кометою Comet 96P/Machholtz, яка кожні 6 років облітає Сонце, або астероїдом 2003 EH1. Останній, найімовірніше, є вимерлою кометою. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!