Внук переселенців зі Львівщини став командувачем армії Канади

2889 0
Пол Винник став новим очільником сухопутних військ Канади. Цікаво, що він є внуком переселенців зі Стрия, що на Львівщині.
фото: obozrevatel.com

фото: obozrevatel.com

Про це повідомив на своїй сторінці у Twitter Посол Канади в Україні Роман Ващук

 

 

Про це також на своїй сторінці у Facebook написала журналістка Мирослава Гонгадзе.

«Генерал-лейтенант Винник, внук українських поселенців із Стрия в Альберті, перейняв командування канадської армії», — йдеться в повідомленні.

До останнього часу Винник очолював військову розвідку Канади.

Освіту Пол Винник здобув у Військовому коледжі Роял Роадс та Королівському військовому коледжі Канади. У 1986 році він вступив до лав Канадських військових інженерів.

У 2010 році став командувачем Західного округу наземних військ, з 2012 року — заступник командувача армії Канади та очільник Командування військової розвідки Канади, з липня 2014 року — голова оборонної розвідки.

В січні 2016 року було оголошено, що він має стати наступним командувачем Армії Канади. Також його підвищили у званні до генерал-лейтенанта.

14 липня 2016 року генерал-лейтенант Винник офіційно увійшов в роль командувача канадської армії (ССА).

За інформацією: lb.ua, censor.net.ua, racurs.ua

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!