Водії легкових авто на час війни можуть керувати вантажівками

1816 0
На час воєнного стану до керування транспортними засобами категорії С, С1 на території України допускатимуть тих водіїв, що мають посвідчення категорії В.
Фото: ar.volyn.ua

Фото: ar.volyn.ua

Кабінет міністрів України дозволив водіям, що мають права лише на легкові автомобілі, на період воєнного стану керувати вантажівками. Про це йдеться в постанові уряду №348 від вчора, 22 березня.

Документ вносить зміну у постанову №184 від 3 березня 2022 року «Деякі питання допуску водіїв до керування транспортними засобами».

Читайте також: У Львові для вантажівок заборонили в'їзд у місто

«Установити, що у період воєнного стану до керування транспортними засобами категорії С, С1 на території України допускаються особи, які мають посвідчення водія категорії В», – сказано в постанові.

Додамо, що права категорії С дозволяють керувати автомобілями, максимальна маса яких перевищує 7500 кілограмів, а категорія С1 – від 3500 до 7500 кілограмів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!