Політична реклама

Водіїв Львова просять бути обережними у перші години дощу

1257 0
Працівники ДАІ звертаються до водіїв з проханням бути максимально уважними та обережними під час руху в несприятливих погодних умовах.

Водіїв просять неухильно дотримуватися швидкісного режиму, безпечної дистанції та правил маневрування. Особливо обережними варто бути на дорозі у перші години після початку дощу.

На проїзній частині завжди є пил, пісок, залишки паливо-мастильних сумішей, що намокнувши, перетворюються на непомітний шар бруду. Між поверхнею шосе і шинами цей бруд, як мастило. Тому потрібно відразу ж, але дуже плавно знижувати швидкість і утриматися від різких маневрів і гальмувань.

Через деякий час сильний дощ змиє бруд, і рух стане відносно безпечним. Якщо потрібно зупинитися, починати гальмувати слід плавно і набагато раніше. Такі дії дозволять водієві, що їде за вами, побачити, що ви збираєтеся зупинитися, і теж скинути швидкість.

 Варто також об'їжджати великі калюжі, адже в них можуть бути відкриті каналізаційні люки, велика вибоїна або в'язкий бруд

У дощ краще триматися подалі від автобусів і вантажівок. З-під їх великих коліс в дощову погоду зазвичай летить багато бруду.

Джерело: Експрес

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!