Водіїв просять не планувати далеких поїздок на цих вихідних

5987 0
За повідомленням синоптиків, з 16 січня в Україні істотне погіршення погодних умов з подальшим зниженням температури: сніг, мокрий сніг, місцями сильні опади, на дорогах ожеледиця. Правоохоронці звертаються до водіїв з проханням за можливості відкласти поїздки на далекі відстані, бути уважними та обережними.
фото: www.meteoprog.ua

фото: www.meteoprog.ua

«16 січня сніг та мокрий сніг, у південних та центральних областях з дощем, місцями ожеледь, налипання мокрого снігу, вночі у більшості північних та центральних, вдень у південних та східних областях місцями сильні опади; 17 січня у південних, східних областях мокрий сніг та дощ, місцями сильні опади, ожеледь, налипання мокрого снігу, вночі у північних областях хуртовини. На дорогах країни ожеледиця», – йдеться у повідомленні.

Водіям нагадують: в умовах снігопаду необхідно користуватися ближнім світлом фар (чи протитуманними фарами), дотримуватися швидкісного режиму, правил паркування (аби не заважати роботі снігоприбиральної техніки). Окрім того, варто бути обережними під час руху по мостах та естакадах, відмовлятися від ризикованих маневрувань, які при несприятливих погодних умовах можуть привести до створення аварійних ситуацій. Якщо виникає необхідність зупинитися, знижуйте швидкість поступово. А при зупинці обов’язково включати аварійну світлову сигналізацію.

Читайте також: Львів’ян попереджають про можливий снігопад та ожеледицю

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!