Водіїв закликають не паркуватися на смугах для громадського транспорту

2400 0
Упродовж жовтня у Львові винесли 94 постанови на водіїв, які паркувалися на смугах для громадського транспорту.
фото: zsfoe.org

фото: zsfoe.org

Водіїв у Львові закликають не паркуватися на смугах для громадського транспорту та нагадують, що рух по таких смугах, а також зупинка на них є заборонена.

«За це передбачена відповідальність за ч. 3 ст. 122 КУпАП та штраф 510 гривень. Бувають випадки, коли власники автомобілів лишають свої транспортні засоби на смугах, що суттєво перешкоджає руху. У таких випадках патрульні мають право евакуювати авто», – прокоментував для Tvoemisto.tv Мар’ян Шпитак, патрульний поліцейський Львова.

Читайте також: А де я маю стати?! 20 місць у Львові, де водії порушують правила паркування. Фото

Він додав, що такі смуги є, зокрема, на проспекті Свободи, вулицях Городоцькій, Шота Руставелі, Зеленій, Митрополита Андрея. Упродовж жовтня поліція винесла постанови на 94-х водіїв, які паркувалися на смугах. Загалом за цей місяць у Львові евакуювали 59 автомобілів (у тому числі й ті, які стояли на смугах). За словами Мар’яна Шпитака, посиленого відслідковування порушників зараз немає, поліція працює у звичайному режимі.

Додамо, що у жовтні патрульні анонсували та проводели посилені рейди на порушників паркування. Наприклад, на вулиці Митрополита Андрея (на відео):

Проспект Свободи, де є смуга для громадського транспорту

Як пояснила раніше в коментарі для Tvoemisto.tv речниця поліції Львова Катерина Рибій, патрульні часто мають труднощі, адже щоб евакуювати автівку, необхідно письмові пояснення двох понятих, яких поліцейським складно знайти.

«Патрульним доводиться бігати за людьми і просити, щоб вони стали понятими. Навіть ті, хто нас викликає, бо їм перешкоджає чиєсь авто, потім ідуть з місця події та кажуть, що не мають часу з нами спілкуватися. Без двох пояснень від понятих ми нічого не можемо вдіяти – таке законодавство», – зазначила вона.

Читайте також: Підземні паркінги у Львові: навіщо, де, коли і як

Крім того, вона зауважила, що евакуйовують автомобіль лише у тому випадку, якщо він суттєво перешкоджає руху транспорту або пішоходів: «Невиконання вимог знаку – це штраф, але не підстава для евакуації. Навіть якщо авто стоїть на пішохідному переході, але є достатньо місця для проходу людей. Зі смуги громадського транспорту машини евакуюють».

Юлія Сабадишина

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!