Водій львівського автобуса, який потрапив у ДТП в Польщі, не визнав свою провину

6198 0
Чоловік заявив, що не помітив знаку обмеження швидкості та їхав з меншою швидкістю, ніж каже слідство.
фото PAP/Darek Delmanowicz

фото PAP/Darek Delmanowicz

Прокуратура в Перемишлі висунула звинувачення водієві українського автобуса, який скоїв ДТП в селі Лещава-Долішня у Перемишльському повіті вночі із 17 на 18 серпня, передає «Польське радіо».

Як повідомила заступниця окружного прокурора Беата Стажецька-Скшипєц, 42-річного Миколу Л. у неділю 19 серпня допитали як підозрюваного і пред’явили йому звинувачення. Чоловік не визнав своєї вини і дав пояснення.

За словами прокурорки, підозрюваний розповів, що дорога була важкою, а він не був ознайомлений із цим маршрутом. Чоловік переконував, що коли побачив знак, що інформував про серпантини, їхав зі швидкістю 50-60 кілометрів за годину, а знаку про обмеження швидкості до 30 км/год він не помітив.

Прокурорка Беата Стажецька-Скшипєц додала, що судовий експерт у галузі дорожнього руху оцінив, що водій їхав зі швидкістю, яка значно перевищувала дозволену в цьому місці. За попередніми даними, це було 75 км/год.

Допит підозрюваного громадянина України тривав понад 4 години. У слуханні брав участь перекладач. Прокуратура клопотатиметься про його арешт на три місяці.

Читайте також: Як зробити наші дороги безпечними

Нагадаємо, 17 серпня 0 22:10 автобус із туристами зі Львова злетів з траси поблизу Лещави-Долішньої, що в гміні Бірча Перемишльського повіту в Підкарпатському воєводстві Польщі, та перекинувся кілька разів. Унаслідок аварії загинули троє громадян України – дві жінки у віці 30 та 31 року і один чоловік. 38 осіб перебувають у лікарнях із травмами різного стану тяжкості, у тому числі 10 дітей.

Пізніше з’ясувалось, що автобус із туристами мав їхати до Відня іншою дорогою, проте через черги на кордоні змінив свій маршрут. Як говорить почесний консул України у Перемишлі Александр Бачик, за попередньою інформацією спочатку автобус вирушив до пункту пропуску Краківець – Корчова, далі в Шегині – Медику, але через черги там у результаті поїхав до пункту пропуску Смільниця – Кросцєнко, а далі – до Перемишля.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!