Водій метро під наркотиками та повернення оплати за проїзд. Головні події дня у Києві

939 0
Дайджест подій за 14 травня.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Безпекова ситуація 

Днями на вул. Попудренка правоохоронці зупинили водія трамвая, що перевозив пасажирів, будучи у стані наркотичного сп'яніння. На чоловіка склали протокол за статтею «керування транспортним засобом у стані сп'яніння» та відсторонили від роботи.

Дерусифікація 

Депутати Київської міської ради на засіданні перейменували Арку Дружби народів. Відтепер це – Арка Свободи українського народу. 

Крім того, міська рада ухвалила рішення про демонтаж 47 пам’ятних знаків, що пов’язані з російською федерацією та колоніальною спадщиною окупаційних режимів. Серед цих пам’ятних знаків – пам’ятник Миколі Ватутіну, зображення поєднання серпа та молота на мості імені Патона, пам’ятник екіпажу бронепоїзда «Таращанець» тощо. 

Читайте також: Куди піти у Києві на вихідних. Добірка подій і локацій 

Транспорт 

Із понеділка, 16 травня, у столиці відновлюють електронну оплату за проїзд у метро та наземному транспорті. Із 24 лютого 2022 року проїзд був безкоштовним, аби забезпечити евакуацію мешканців із Києва. 

Міжнародні відносини

Уже 38 іноземних представництв відновили свою роботу в Києві.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!