Водій Садового припаркувався на місці для людей з інвалідністю. Фото

1925 1
Службовий автомобіль міського голови Львова Андрія Садового помітили припаркованим на місці для людей з інвалідністю.
Фото Павла Паламарчука / Zaxid.net

Фото Павла Паламарчука / Zaxid.net

Службову Toyota Avensis (ВС4464ВН) помітили перехожі близько 13:00, у п’ятницю, 10 листопада на паркінгу, що на площі Катедральній у центрі міста, інформує Zaxid.net.

Те, що автомобіль припаркований на місці для людей з інвалідністю свідчить відповідна розмітка, яку видно з-під авто. Таке паркування є порушенням правил дорожнього руху. Окрім того, за паркування звичайних автомобілів на місцях, призначених для людей з інвалідністю, віднедавна штрафують суворіше.

фото: Павло Паламарчук

У прес-службі Львівської міськради повідомили, що автомобіль на місці для людей з інвалідністю залишив той самий водій, який 3 листопада порушив ПДР, проїхавши вулицею Дорошенка у напрямку центру, хоча це дозволено лише громадському транспорту. Тоді Андрій Садовий пояснив, що сам попросив водія порушити правила, бо спізнювався на важливу зустріч. За словами речниці міського голови Христини Процак, вирішується питання про покарання водія.

Додамо, на цей момент водія службового автомобіля мера Львова Андрія Садового не притягнули до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху, не зважаючи на те, що мер Львова підтвердив факт порушення. Про це під час дискусії «Безпека у Львові: які виклики стоять перед правоохоронними органами сьогодні», організованої медіа-хабом Tvoemisto.tv, розповів начальник управління патрульної поліції Львова Роман Пилипенко.

«Не можу наразі сказати, чи склали, певно що ні, бо патрульна поліція не має інформації, хто керував транспортним засобом в той час. Садовий каже, що водій їхав, а хто водій?», –  сказав Роман Пилипенко.

Читайте також: Мер Львова попросив свого водія порушити правила

Він наголосив, що патрульна поліція не має певних важелів, щоби витребувати документи, які допомогли б з’ясувати, хто саме перебував за кермом службового авто мера у час порушення. Водночас Пилипенко підкреслив, що якби до поліції надійшла фактична інформація від будь-якого громадянина про те, що «саме особа  А. керувала  транспортним засобом і якщо це ще й буде з відео чи фотофіксацією», то поліція складе адмінпротокол.

 


Читайте також:
10 Листопада, 2017 16:47
Yurko Є ще одне порушення: не можна паркуватись задом (вихлопною трубою) до тротуару.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!