Водій «Тойоти», що збив насмерть жінку в центрі Львова, отримав 2 роки умовно

4450 0
Також суд зобов’язав його сплатити іншій постраждалій жінці 250 тисяч гривень компенсації.
Фото: Varta-1

Фото: Varta-1

Колишнього інспектора ДАІ Віктора Макаришина, що у червні 2017 року в’їхав у натовп людей біля церкви Андрія, засудили до двох років умовно. Про це йдеться в рішенні Галицького районного суду від 16 березня, інформує Zaxid.net.

Також суд зобов’язав винуватця ДТП виплатити 250 тисяч гривень ще одній постраждалій внаслідок аварії жінці, якій вдалося вижити після наїзду, та позбавив його права керування автомобілем на рік.

Таке покарання Віктору Макаришину обрали з огляду на те, що він визнав свою провину та «приймає участь у благодійній та волонтерській діяльності». Згідно з рішенням суду, автомобіль був цілком справним, проте водій все одно втратив над ним контроль.

Жінка, якій вдалося вижити внаслідок наїзду, окремо вимагала у Віктора Макаришина компенсувати 500 тис. грн моральної шкоди. Суд частково задовільнив її позов, зобов'язавши винуватця ДТП виплатити постраждалій 250 тис. грн. У той же час у рішенні суду не згадується про будь-які відшкодування за загибель жінки, яка померла відразу ж на місці ДТП.

Як повідомлялося, 18 червня приблизно об 11-ій годині дня водій позашляховика Toyota Land Cruiser скоїв наїзд на двох жінок, які стояли на тротуарі біля церкви святого Андрія у центрі Львова. Одна з жінок загинула на місці пригоди, іншу з травмами доправили до лікарні.

За даними поліції, водій у момент аварії був тверезим. Пізніше з’ясувалося, що за кермом авто перебував колишній працівник ДАІ Віктор Макаришин, який півтора року тому залишив службу. Після аварії він заявляв про можливу технічну несправність автомобіля, проте подальша експертиза встановила, що авто було справне.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!