Водія маршрутки, що насмерть збив жінку на Городоцькій, позбавили водійських прав

7228 0
Жінка перебігала вулицю у невстановленому місці.
Фото: Ігор Зінкевич / Facebook

Фото: Ігор Зінкевич / Facebook

Водія маршрутки №44, який смертельно наїхав на жінку на вулиці Городоцькій у Львові, визнали винним, позбавили водійських прав на три роки, але звільнили від ув’язнення. Відповідне рішення Галицького районного суду опублікували у Єдиному реєстрі судових рішень.

Читайте також: Суд скасував штраф сину Дубневича за нетверезе водіння та повернув права

Аварія трапилась 17 вересня поблизу церкви Ольги та Єлизавети. Жінка перебігала вулицю у невстановленому місці. Сам водій свою провину визнав, зазначивши, що не встиг відреагувати на появу пішохода. Швидкість руху становила 30 км/год. Автобус, який обслуговує ТОВ «АТП 14630», був справний. 

У родичів загиблої матеріальних претензій до водія не було, а вирок попросили виносити на розсуд суду. Тож водія визнали винним у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2  ст. 286 Кримінального кодексу України. Враховуючи щире каяття, сприяння розкриттю злочину та похилий вік обвинуваченого, суд позбавив його права керувати транспортними засобами на три роки, натомість звільнив від ув’язнення та зобов’язав оплатити процесуальні витрати у розмірі 2860 грн. 

Читайте також: П'яна справа. Що заважає судити нетверезих водіїв швидко і справедливо

Крім цього, чоловік має впродовж трьох років періодично реєструватися в уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти про зміну місця проживання, роботи чи навчання та також не виїжджати за межі України без погодження.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!