Водія, який збив двох монахинь у Львові, випустили під домашній арешт

3016 0
До 20 січня Віктор Шебрашинов перебував у СІЗО. Його арештували 20 листопада, того дня він о 6 ранку збив двох монахинь на перехресті вулиці Дорошенка і проспекту Свободи і поїхав з місця аварії.
Фото Вікторії Савіцької

Фото Вікторії Савіцької

Водія, який збив двох монахинь на пішохідному переході у центрі Львова, випустили під домашній арешт. Про це Tvoemisto.tv повідомили у прокуратурі Львівської області

«20 січня суд змінив запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт. Наступне судове засідання заплановане на лютий», – зазначили у прокуратурі.

Читайте також: У Львові реорганізують рух на вулиці Кульпарківській. Схема

До 20 січня 47-річний водій маршрутки №138, Віктор Шебаршинов перебував у СІЗО. Його арештували 20 листопада. Того дня він о 6 ранку збив двох монахинь на перехресті вулиці Дорошенка і проспекту Свободи і поїхав з місця аварії.  

Одна – сестра Галина – отримала струс і забої, інша – сестра Ольга померла. Її тіло правоохоронці виявили за п’ять кілометрів від місця, де сталося ДТП, – на кінцевій маршруту, що на вулиці Джорджа Вашингтона. Згодом правоохоронці пояснюватимуть, що тіло жінки потрапило під нижню частину транспортного засобу, одяг зачепився за виступаючі частини маршрутки. А водій казатиме, що не бачив і не чув, що під колеса потрапила людина.  

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 ККУ – порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого. Якщо провину водія доведуть, йому загрожує позбавлення волі від 3 до 8 років.

22 листопада Віктору Шебаршинову суд обрав запобіжний захід – 60 діб тримання під вартою без права внесення застави.

Читайте також: «Думав, вона послизнулась». Водій маршрутки каже, що не зрозумів, що наїхав на монахинь у Львові

У ДТП загинула монахиня, сестра Ольга Дуплєца. Ольга Дуплєца зі Згромадження Сестер Францисканок Родини Марії, вона була настоятелькою дому цього згромадження, служила при Латинській Катедрі, працювала на кухні парафіяльної плебанії. Їй було 47 років.

Також у цій же ДТП постраждала співсестра Ольги сестра Галина. Її відкинуло на проїздну частину дороги. Вона отримала забої і струс мозку.

Нагадаємо, у Львові створять комісію, яка аналізуватиме ДТП із летальними та важкими наслідками і пропонуватиме рішення, як зробити місця, на яких вони стаються, безпечнішими.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!