Політична реклама

Водіям дозволили записувати ДАІшників на відео і не давати їм права

1160 0
Відтепер водій не зобов`язаний передавати в руки інспектора ДАІ посвідчення водія і може фіксувати на відео своє спілкування з ним. Про це повідомив головний інструктор відділу організаційної роботи ДПС УДАІ МВС України Олег Сірий, коментуючи законодавчі зміни у діяльності Державтоінспекції, які були нещодавно ухвалені Верховною Радою.

"На сьогодні водій не зобов`язаний передавати в руки інспектора своє посвідчення. Але існує кілька порушень правил дорожнього руху, які передбачають позбавлення права керування і відповідно вилучення документу", - сказав Сірий.

За його словами, в таких випадках працівник ДАІ має право попросити передати в руки посвідчення водія для оформлення справи про адміністративні правопорушення.

Також він зауважив, що водій має право фіксувати своє спілкування із працівником ДАІ.

"Водій має право записувати на відеокамеру чи мобільний телефон спілкування з інспектором дорожньої патрульної служби", - сказав Сірий і запевнив, що служба ДАІ відкрита та прозора в цих питаннях.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення надмірного державного регулювання у сфері автомобільних перевезень", який серед іншого передбачає скасування техогляду. Нещодавно ДАІ назвала 12 причин для зупинки авто.

Джерело: ТСН.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!