Водіям у Львові виписали майже 2 млн грн штрафів за водіння напідпитку

2286 0
Станом на 8 липня за водіння у нетверезому стані львівська патрульна поліція склала 1707 протоколів. Про це Tvoemisto.tv повідомив старший інспектор відділу прес-служби патрульної поліції м. Львова Вадим Ртіщев.
фото: mk.depo.ua

фото: mk.depo.ua

«1707 протоколів – ще не дуже багато. Сюди ми не рахуємо тих водіїв, яких не спіймали, а також тих, кого позбавили водійських прав. У нашої служби немає цих даних, – зауважив Вадим Ртіщев.

Читайте також: Скільки п’яних водіїв сіли у Львові за кермо під час свят?

Від початку року львівські патрульні виписали штрафів за водіння у нетверезому стані майже на два мільйони –1 948 200 грн. А от сплатили порушники лише четверту частину від цієї суми – 598 400 гривень. Чому так – питання, за словами Вадима Ртіщева, до самих водіїв.

У порушників, яких зловили копи, норма алкоголю у крові перевищила 0,2 проміле.  Її алкотестер фіксує навіть, якщо водій випив 0,5 пива і сів за кермо. Щоправда через 30 хвилин алкоголь вивітрюється і тестер показує нижчу цифру. Такі дані наводить сайт «DriveNews».

Але у поліції закликають водіїв у жодному разі не сідати напідпитку за кермо. Неважливо чи вони випили 0,5 пива, чи пляшку горілки.

Нагадаємо,  в Україні утричі  підняли  штрафи за водіння у нетверезому стані

Підготувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!