Водію автобуса-учасника смертельної аварії біля Львова загрожує до 10 років ув'язнення

5902 0
Поліцейські відкрили кримінальне провадження за фактом смертельної ДТП в Івано-Франковому.
фото: ДСНС Львівщини

фото: ДСНС Львівщини

Поліція затримала водія автобуса Ecolines, який вночі зіткнувся з легковим авто в Івано-Франковому біля Львова, у результаті чого загинули чотири людини. Про це повідомляє відділ комунікації Поліції Львівщини.

Поліцейські попередньо встановили, що 43-річний киянин не впорався з керуванням, виїхав на смугу зустрічного руху, де зіткнувся з легковим автомобілем «Вольво» під керуванням 23-річного мешканця Волинської області. Від отриманих травм водій та троє пасажирів легковика – 21-річний житель Харківщини, 22-річний мешканець Сумщини та 26-річний житель Рівненщини – померли на місці події. Ще двох пасажирів «Вольво» доставили у лікарню. Із 67 пасажирів автобуса ніхто не постраждав.

Читайте також: Львів'ян попереджають про снігопад та ожеледицю

Водію автобуса повідомили про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Санкція статті – позбавлення волі терміном від п'яти до десяти років без права керувати транспортними засобами на строк до трьох років. Триває досудове розслідування, призначено експертизи.

Нагадаємо, на Львівщині триває кампанія #Безпечні дороги, спрямована на безпеку дорожнього руху, яку розпочав наприкінці минулого року медіа-хаб «Твоє Місто» в співпраці з соціальною ініціативою УГКЦ «Хтось не зробить», Патрульною Поліцією Львівщини та Львівською міською радою. За підтримки соціально відповідального бізнесу, зокрема компанії «Арія Моторс», «Вухо.ком» та радіо-патнера кампанії – Радіо «Львівська Хвиля» було проведено цілий цикл соціально-інформаційних акцій та заходів, які дали позитивні результати. На закінчення 1 півріччя за даними  статистики суттєво скоротилася  кількість важких ДТП і вдвічі зменшилася кількість смертельних випадків в місті. Протягом літа прийняли рішення про розширення кампанії #Безпечні дороги на Львівську область. «За підтримки партнерів та у співпраці з програмами Львівської обласної державної адміністрації ми розраховуємо на позитивну динаміку в межах області, що дасть можливість максимально задіяти всі фактори безпеки та реально зменшити кількість важких ДТП» - говорить Тарас Яценко, керівник медіа-хабу «Твоє Місто».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!