Вогнеборці врятували 12 людей під час пожежі у львівській багатоповерхівці

3436 0
Через пожежу сходова клітка швидко заповнилась димом та не всі мешканці будинку могли самостійно вийти на вулицю.
фото: гу дснс україни у львівській області

фото: гу дснс україни у львівській області

Під час пожежі у дев’ятиповерховому житловому будинкуна вул. Виговського у Львові вогнеборці врятували 12 людей та ще 7 вивели на свіже повітря. Про це повідомили у Головному управлінні ДСНС України у Львівській області.

«7 січня о 11:27 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в м. Львові на вул. Виговського. Пожежа виникла в квартирі на 6 поверсі дев'ятиповерхового житлового будинку. До місця виклику виїхали рятувальники 2-ої, 4-ої та 30-ої державних пожежно-рятувальних частин Львова. По прибуттю вогнеборці включились у спеціальні апарати захисту органів дихання та зору та пішли в розвідку пожежі», – йдеться в повідомленні.

Під час огляду квартири, де виникло загорання, на підлозі виявили жінку. Рятувальники винесли її на свіже повітря та передали медикам. Потерпілу 1933 року народження з отруєнням продуктами горіння та опіками обличчя й кисті двох рук у легкому ступені важкості медики госпіталізували у 8-му міську клінічну лікарню Львова.

Через пожежу сходова клітка швидко заповнилась димом та не всі мешканці будинку могли самостійно вийти на вулицю, тож рятувальники паралельно з гасінням пожежі також проводили роботи по порятунку мешканців вище розташованих поверхів. Загалом на пожежі вогнеборці врятували 12 людей та ще 7 вивели на свіже повітря. О 11:45 вогнеборці локалізували пожежу, та о 11:48 ліквідували.

Читайте також: У львівському ліцеї сталася пожежа, дітей та персонал евакуювали

Внаслідок пожежі вогонь знищив кухонну стільницю, 2 холодильники, газовий лічильник та пошкодив облицювання стін і стелі у кухні квартири на площі 16 кв. метрів. До ліквідації пожежі залучили 22 людини особового складу та 5 одиниць спецтехніки. Причини та обставини виникнення пожежі встановлюють.

Нагадаємо, що напередодні у Львові на вулиці Тернопільській, 21е трапилася масштабна пожежа на сьомому поверсі багатоповерхівки. Ймовірною причиною займання міг стати вибух акумулятора, що був у квартирі.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!