Вогнеборці за добу гасили 30 пожеж сухої трави на Львівщині

917 0
Мешканців закликають припинити випалювати землю пожежами сухостою.

За минулу добу надзвичайники Львівщини гасили 30 пожеж сухої трави. Вогонь знищив понад 8 гектарів. Мешканців закликають не бути ворогами в тилу, які вдаються до варварських методів господарювання.

«Жителі Львівщини, не уподібнюйтесь до варварів! Припиніть випалювати землю пожежами сухої трави! Спалюванням трави ви не тільки шкодите довкіллю і своєму здоров‘ю, але й наводите паніку на людей. В Україні 19 день триває війна. Коли люди бачать вогонь, то думають, що ворог веде воєнні дії», – звернувся до мешканців Львівщини керівник ЛОВА Максим Козицький.

Рятувальники просять мешканців просять дотримуватись заходів пожежної безпеки: у жодному разі не розводити багаття поблизу будівель і не залишати його без нагляду. Також не закликають не розпалювати багаття в лісі і не дозволяти дітям підпалювати суху траву. Окрім цього, не слід кидати недопалки на землю. Нерідко загоряння відбуваються і з цієї причини. Спалювання сміття та сухої трави на території і поблизу населених пунктів є забороненим.

Нагадаємо, що у квітні 2020 року народні депутати Верховної Ради України у цілому ухвалили законопроєкт №2339, що передбачає посилення відповідальності за забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу.

Зокрема, за самовільне випалювання рослинності або її залишків раніше штрафували на 10-20 неоподаткованих мінімумів для громадян (170-340 грн) та 50-70 н. м. для посадовців (850-1190 грн). Тепер же штрафи зросли до 180-300 (3 060-5 100 грн) та 900-1200 (15 300-20 400 грн) відповідно.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!