Воєнні облігації і розмитнення авто. У «Дії» з’являться ще близько 10 нових функцій

1179 0
Воєнні облігації працюють дуже схоже на депозит – буде можливість трохи заробити на вкладених коштах.
Фото: avto.informator.ua

Фото: avto.informator.ua

У додатку «Дія» з'являться військові облігації, переклад документів, розмитнення авто. Загалом – близько 10 нових продуктів. Про це в ефірі телемарафону розповів віцепрем'єр-міністр, міністр з питань цифрової трансформації Михайло Федоров, повідомляє Суспільне.

За його словами, Мінцифри саме працює над послугою «військові облігації», яку готують до запуску.

Читайте також: Українці зможуть оформити пільгову іпотеку в «Дії»

«Воєнні облігації працюють дуже схоже на депозит – буде можливість трохи заробити на вкладених коштах. Ми працюємо з різними банками, фінансовими установами. Це буде зручно, у кілька кліків. Це буде нове велике оновлення «Дії», – каже Михайло Федоров.

Загалом готуються до запуску близько 10 нових послуг. Ключові – шеринг авто, тобто можна буде поділитися технічним паспортом на авто з іншою людиною і зробити це в кілька кліків. Також тестують пенсійне посвідчення, посвідчення про тимчасове місце проживання. Їх планують запустити у найближчий час.

Послуга «розмитнення авто» в «Дії» готова на 90% технічно, незважаючи на те, що не ухвалений відповідний законопроєкт.

Читайте також: Уряд затвердив програму іпотеки під 3%. Хто може отримати та на яких умовах

«Нова послуга полягає у тому, що не тільки вона відцифрована, і в кілька кліків онлайн можна розмитнити авто, яке ви купили закордоном, а в тому, що змінюється взагалі формула. Тобто немає суб'єктивних факторів оцінки вартості розмитнення для митника – прибирається в корені вся корупція», – каже посадовець.

Але для цього, за його словами, потрібно проголосувати і змінити цю формулу. Потрібно, щоб депутати підтримали законопроєкт, який розробив уряд і направив в парламент.

Нагадаємо, у застосунку та на порталі «Дія» тепер можна оформити статус безробітного та отримувати щомісячну допомогу. Також раніше у додатку з'явилася послуга для бізнесу, де вони можуть внести зміни до прізвища, імені, по батькові та місцеперебування ФОПа онлайн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!