Чи можливий воєнний стан в Україні?

3774 0
На підсумковій прес-конференції, 29 грудня Президент України Петро Порошенко запевнив, що воєнного вирішення конфлікту на сході не існує. Це має бути винятково політичне рішення.
фото: armyman.info

фото: armyman.info

 

Разом із тим, у понеділок Президент повідомив, що воєнний стан буде введено негайно його указом як тільки російські війська почнуть наступ.  "Ніхто не буде коливатися жодної хвилини, – підкреслив Порошенко. – Хто хоче побавитися – зброю в руки і під кулі російської військової машини, найбільш сильної військової машини на континенті. Побачите, чим це закінчиться".

Читайте також: У січні - нова хвиля мобілізації. Кого заберуть в армію?

Два дні поспіль  засідання РНБО були присвячені плануванню дій уряду у разі порушення режиму перемир'я. Наразі режим припинення вогню працює, про що повідомив Петро Порошенко 29 грудня."У такому випадку воєнний стан буде введений негайно. Всі документи про створення ставки верховного головнокомандувача вже готові. Саме тому ми так наполягали, щоб бюджет України був прийнятий вже зараз. Бо ми вважаємо, що ризики справді високі", – сказав Президент.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!