Володимир Зеленський підписав указ про заборону в Україні російських соцмереж ще на 3 роки

2154 0
У деякі санкційні списки указ президента вносить зміни, але не всі з них наразі оприлюднені.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради нацбезпеки та оборони про спецільні економічні санкції та обмежувальні заходи, у якому, зокрема, ідеться про заборону в Україні російських соцмереж. Указ оприлюднений на сайті президента.

Відповідальним за виконання рішення є секретар РНБО Олексій Данілов. Указ набирає чинності із дня опублікування – 14 травня.

Тож сервіс Mail.ru і соцмережі ВКонтакте і Однокласники залишаються заблокованими.

Читайте також: За період карантину СБУ викрила 154 агітатори, які поширювали фейки про коронавірус

Як пише Інтерфакс-Україна, у санкційні списки внесені деякі зміни, проте не всі вони наразі оприлюднені. Так, зі списку санкцій фізичних осіб, введеного в дію указом президента від 19 березня 2019 року №82, виключаються сім позицій. Це учасники так званих виборчих комісій на тимчасово окупованих територіях Донбасу і один громадянин РФ.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!