Волонтерку та парамедикиню «Тайру» звільнили з російського полону

12290 0
У полоні Юлія Паєвська пробула три місяці.
Фото: apnews.com.ua

Фото: apnews.com.ua

Українську волонтерку та парамедикиню Юлію Паєвську «Тайру», яку російські окупанти захопили ще у березні, вдалося звільнити з полону. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні.

«Сьогодні вже можу повідомити про це. Вдалося звільнити з полону «Тайру», українського парамедика Юлію Паєвську. Я вдячний усім, хто працював на цей результат. «Тайра» вже вдома. Будемо працювати і надалі, щоб забрали усіх», – сказав президент.

Коли саме звільнили українку, Зеленський не уточнив. Зазначимо, що Юлія Паєвська потрапила у полон до окупантів 16 березня у Маріуполі. Через тиждень стало відомо, що «Тайра» жива – тоді вона з’явилася на відео російських пропагандистських медіа. Волонтерку росіяни називали учасницею батальйону «Азов», хоча Юлія Паєвська є цивільною волонтеркою, а не військовою.

У травні агентство Associated Press опублікувало відео «Тайри», зняте в Маріуполі до того, як вона потрапила в полон.

Юлія Паєвська з позивним «Тайра» – тренерка з айкідо, дизайнерка. Від початку війни на Донбасі допомагала пораненим як парамедик. Заснувала власну команду для евакуації під назвою «Ангели Тайри», З 2020 року є членкинею української збірної «Ігор нескорених».

Додамо, що Україна вже провела 11 обмінів полоненими військовими та цивільними громадянами. Останній відбувся 10 червня. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!