Волонтери планують створити 3D-модель Тартаківського палацу. Як долучитись

1445 0
Сканування обійдеться у 10 тисяч гривень.
Фото Ольги Коваль

Фото Ольги Коваль

Волонтери, які займаються відродженням палацу Лянцкоронських у Тартакові, планують створити 3D-модель будівлі. Про це повідомляють на сторінці Тартаків / Tartakiv у Фейсбук.

Читайте також: Як на Львівщині відроджують Тартаківський палац. Фото

Аби відродити палацу Лянцкоронських, спершу планують зробити 3D-сканування пам’ятки XІХ століття. Віртуальне відтворення споруди дозволить у деталях визначити її стан, а також дасть можливість використовувати 3D-модель на наступних етапах ревіталізації.

Сканування робитиме компанія Skeiron за 20% від ціни, тобто за 10 тисяч гривень. Організатори наразі самостійно збирають кошти та просять охочих долучитися до їхньої ініціативи.

Підтримати можна через QR-код Приватбанку, картковий рахунок – 5169 3305 1069 6500. Реквізити благодійного фонду «Софос» – ЄДРПОУ 41149840. Банк ПАТ КБ «Приватбанк» МФО 320649, р/р 26007052632712.

Читайте також: Концесія замку в Підгірцях: шанс на порятунок чи загроза

Додамо, що палац збудували у ХІХ ст. За радянської влади у палаці діяла школа, завдяки чому будівлю вдалось зберегти. У середині 90-х років у будинку виникла пожежа: згорів дах, перекриття між поверхами, місцями обвалилися стіни.

Палац Лянцкоронських є пам’яткою архітектури національного значення. У 2010 році палац передали у концесію, а інвестор ФОП «Новосад» зобов’язувався перетворити його на туристично-відпочинковий центр, однак будівля й досі перебуває в аварійному стані.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!