ВООЗ передала Україні партію ПЛР-тестів

1621 0
Лабораторні тести є більш точними, ніж експрес.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

Всесвітня організація охорони здоров'я передала Центру громадського здоров'я України набори, необхідні для проведення тестів на коронавірус методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР). Про це повідомили у ЦГЗ.

Читайте також: Експрес-тести на коронавірус можна буде придбати в аптеці

Там зазначили, що цими тестами зможуть перевірити 600 зразків.

«Для України дуже важливо збільшити кількість проведених тестувань, щоб запобігти поширенню коронавірусу. Раніше ВООЗ передала ЦГЗ реагенти ПЛР для 8 000 реакцій», – йдеться в повідомленні.

Додамо, що на коронавірус у світі та Україні роблять два види тестів: експрес та лабораторні. Останні є більш точними, втім на Львівщині запустили масове тестування мешканців експрес-тестами, а тих, у кого є підозра, перевіряють лабораторно.

Читайте також: Яким хворим у Львові робитимуть ПЛР-тести на коронавірус. Пояснення

Додамо, що ПЛР-тести у Львові роблять три лабораторії: у Лабораторному центрі МОЗ, у медичному університеті та у військовому госпіталі. Від МОЗ Львівщина отримала 7 тисяч реагентів для лабораторного тестування на Covid-19.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!