ВООЗ продовжила дію глобальної надзвичайної ситуації через пандемію

2403 0
ВООЗ закликає країни світу продовжувати допомагати вразливим до пандемії державам.
Фото: Denis Balibouse

Фото: Denis Balibouse

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) продовжила дію глобального режиму надзвичайної ситуації у зв'язку з пандемією коронавірусу. Це рішення прийняли за підсумками засідання комітету ВООЗ щодо надзвичайної ситуації., повідомив на брифінгу генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреісус.

Читайте також: Відмова від планових щеплень може призвести до спалахів кору чи дифтерії після Covid-19

«Пандемія залишається надзвичайною ситуацією для суспільної охорони здоров'я», – сказав він.

За його словами, висновок про те, що пандемія, як і раніше, є надзвичайною ситуацією світового рівня, зробили на засіданні комітету, який складався з 18 експертів та 13 консультантів, одноголосно. Наступне засідання комітету ВООЗ щодо надзвичайної ситуації у зв'язку з коронавірусом скличуть впродовж 90 днів.

ВООЗ закликає країни світу продовжувати допомагати вразливим до пандемії державам. Глобальну надзвичайну ситуацію через коронавірус ВООЗ оголосила 31 січня, а 11 березня китайський коронавірус визнали пандемією.

Читайте також: У ВООЗ заявили, що пік пандемії коронавірусу у світі ще попереду

Станом на ранок 2 травня з початку пандемії коронавірусної хвороби Covid-19 зафіксували 3,4 млн хворих, із них 239,6 тис. пацієнтів померли, 1,9 млн одужали. В Україні підтвердили 11411 випадків захворювання на коронавірус. Із них 279 людей померли, 1498 пацієнтів одужали. У Львові – 465 випадків, 14 померлих та 95 одужалих.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!