ВООЗ припинила дослідження протималярійного препарату на пацієнтах із коронавірусом

1899 0
В Україні Плаквеніл навіть внесли у програму «Доступні ліки».
ілюстративне фото: politeka.net

ілюстративне фото: politeka.net

Всесвітня організація охорони здоров'я припиняє використовувати протималярійний препарат гідроксихлорохін при у лікуванні хворих на коронавірус, після того, як нові дані не показали жодної користі у лікуванні Covid-19. Про це йдеться у заяві ВООЗ, пише Reuters.

Дані цих досліджень «показали, що гідроксихлорохін не призводить до зниження смертності госпіталізованих пацієнтів із коронавірусом».

У заяві ВООЗ йдеться, що рішення ґрунтувалося на фактичних даних дослідження «Солідарність», а також проведеного під керівництвом Великобританії дослідження, під час якого з'ясувалося, що препарат не допомагає пацієнтам із Covid-19, та з огляду на інші дані про гідроксихлорохін.

Дослідження із гідроксихлорохіном припиняють не вперше. У квітні з’явилася інформація, що гідроксихлорохін підвищує ризики смертельних наслідків під час лікування Covid-19, після цього ВООЗ припинила дослідження експериментального препарату Плаквеніл проти коронавірусу.

Раніше ці протималярійні препарати включили в програму глобального дослідження експериментального лікування коронавірусної інфекції. Таке рішення ВООЗ прийняла після того, як в авторитетному медичному журналі The Lancet опублікували дослідження, яке пов'язало цей препарат з високими ризиками смерті та ускладнень з боку серця.

В Україні Плаквеніл навіть внесли у програму «Доступні ліки».


 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!