ВООЗ зупиняє випробування препаратів від малярії як ліків проти коронавірусу

1889 0
Вчені з'ясували, що препарати збільшують ризик виникнення ускладнень у пацієнтів, зокрема із серцево-судинною системою, що створює додаткову загрозу смерті.
ілюстративне фото: politeka.net

ілюстративне фото: politeka.net

Всесвітня організація охорони здоров'я тимчасово зупиняє випробовування препаратів гідроксихлорохін та хлорахін після того, як вчені заявили, що ці протималярійні препарати збільшують ризик виникнення ускладнень у пацієнтів із коронавірусом. Про це повідомляє Громадське з посиланням на гендиректора ВООЗ Тедроса Аданома Гебреєсуса.

Він нагадав, що 22 травня медичний журнал Lancet оприлюднив результати дослідження про дієвість лікування коронавірусної хвороби препаратами гідроксихлорохін та хлорохін, які використовуються проти малярії та ревматологічних захворювань.

Читайте також: Усе, що треба знати про коронавірус в Україні

Вчені з'ясували, що препарати збільшують ризик виникнення ускладнень у пацієнтів, зокрема із серцево-судинною системою, що створює додаткову загрозу смерті.

«Виконавча група тимчасово зупинила випробовування групи ліків на основі гідроксихлорохіна, поки висновки вчених перевірить Рада з моніторингу безпеки даних», — зазначили у ВООЗ.

В організації пообіцяли надати нові висновки щодо безпечності використання протималярійних препаратів для лікування Covid-19.

Нагадаємо, у березні цього року голова управління продовольства та медикаментів США Стівен Ган на спільній пресконференції з президентом США Дональдом Трампом заявив, що у США почнуть клінічні дослідження, щоб перевірити, чи є ефективними проти коронавірусу популярні препарати для лікування малярії, які містять хлорохін та гідроксихлорохін. Наразі ж вакцини чи ліків проти Covid-19 немає.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!