Ворог переміщує додаткові артилерійські підрозділи до кордону з Україною, – Генштаб

2723 0
Через значні втрати окупанти перегруповуються та посилюють наявні підрозділи
Фото: 3polk.com.ua

Фото: 3polk.com.ua

Росія підтягує додаткові артилерійські підрозділи до кордону з Україною. Зважаючи на значні втрати, окупанти перегруповуються та посилюють наявні підрозділи, також зосереджуються на нанесенні ударів засобами артилерії та авіації як по військових, так і по об’єктах цивільної інфраструктури. Про це повідомили у Генеральному штабі ЗСУ.

Читайте також: ЗСУ у Чорнобаївці ліквідували ще одного російського генерала

Крім того, загарбники на тимчасово окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей намагаються запровадити в обіг російські рублі. На Харківщині противник обмежує пересування цивільного населення за рахунок встановлення мережі блокпостів.

Окупанти також не полишають спроб із залученням підрозділів росгвардії придушити спротив мешканців українських міст Херсон, Генічеськ, Мелітополь, де близько 90 % населення налаштовані проти російських загарбників.

Ситуація на окремих напрямках

На Волинському напрямку противник наступальних дій не проводив. При цьому залишається імовірним залучення окремих підрозділів збройних сил республіки білорусь до агресії проти України.

На Поліському напрямку ворог продовжував здійснювати вогневий вплив на підрозділи наших військ в окремих районах.

На Сіверському напрямку росіяни зосереджували основні зусилля на утриманні раніше зайнятих рубежів. Продовжували укріплення своїх позицій та вогневий вплив на окремі підрозділи Збройних Сил України.

На Слобожанському напрямку, в районі міста Суми, основні зусилля ворог зосереджував на закріпленні та утримані раніше зайнятих рубежів. У районі Харкова продовжує спроби блокування наших підрозділів та намагається проводити демонстраційні дії, наносить ураження інфраструктурі та оборонним об’єктам міста. Намагається наростити зусилля на напрямку на Ізюм за рахунок переміщення додаткових підрозділів та техніки.

Читайте також: Українські бійці в Маріуаполі знищили полковника Чорноморського флоту

На Донецькому напрямку противник продовжує перегрупування для відновлення наступальних дій з метою виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей.

На Південнобузькому напрямку вживає заходів з відновлення боєздатності, поповнення запасів, з метою підготовки до відновлення наступальних дій.

Нагадаємо, раніше у Генштабі повідомляли, що ворог перекиадє техніку на територію Білорусі та окупованого Криму, та може спробувати оточити Київ. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!