Ворог перемістив «Іскандери» поблизу кордону з Рівненщиною, в рф проходить прихована мобілізація

2400 0
Російська війська знімають зі зберігання застаріле озброєння та військову техніку, продовжують підготовку резервістів.
Фото: bug.org.ua

Фото: bug.org.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, у район села Лунінець Брестської області в білорусі, що поблизу Рівненщини, переміщено дивізіон ОТРК «Іскандер-М», відтак, зберігається загроза нанесення ударів по об’єктах інфраструктури та підрозділах Сил оборони з території білорусі.

Крім того, на Волинському та Поліському напрямках визначені підрозділи збройних сил республіки білорусь продовжують посилювати охорону кордону з Україною. Угруповання збільшено маневровими групами радіоелектронної боротьби, які діють вздовж українського кордону. Також у навчальних закладах білорусі продовжується підготовка офіцерів запасу для потреб комплектування підрозділів військово-повітряних сил та військ протиповітряної оборони.

Читайте також: «Все дуже складно». Олексій Францкевич про можливе вторгнення білорусі

На Сіверському напрямку росіяни посилють прикриття ділянки українсько-російського кордону в Брянській та Курській областях. Суттєвих змін в діяльності ворожих підрозділів не відзначено.

На Слобожанському напрямку ворог обстрілює підрозділи українських військ для недопущення їх подальшого просування в напрямку державного кордону України на північ та північний схід від міста Харкова. Вживає заходів щодо логістичного забезпечення та поповнення втрат.

На Харківському напрямку окупанти активних наступальних дій не проводили. Обстріляли цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Тернова, Прудянка, Руські Тишки, Кутузівка, Варварівка, Петрівка, Михайлівка, Коробочкіно та інших. Також здійснювали дистанційне мінування місцевості на вірогідних напрямках дій Сил оборони.

На Слов’янському напрямку ворог також не проводив активних бойових дій, вів посилену розвідку. Основні зусилля зосередив на утриманні зайнятих позицій, поповненні втрат і запасів, а також створенні умов для відновлення наступу.

Росіяни обстрілювали з артилерії цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Студенок, Святогірськ, Богородичне, Карнаухівка і Вірнопілля. Силами армійської авіації продовжили завдавати авіаударів в районі населеного пункту Довгеньке. Крім того, за підтримки артилерії намагалися розвинути наступальні дії в районі населеного пункту Пасіка, але успіху не мали, тому відійшли.

На Донецькому напрямку росія проводить активні наступальні дії. Продовжує вогневе ураження підрозділів ЗСУ вздовж лінії зіткнення, завдає ракетних ударів. Збільшила інтенсивність дій оперативно-тактичної та армійської авіації.

На Лиманському напрямку ворог продовжував обстріли з мінометів і реактивних систем залпового вогню в районах населених пунктів Озерне та Діброва. Поблизу останнього завдав авіаційних ударів. Намагається закріпитись в районі населеного пункту Лиман.

Читайте також: Є чотири наративи, які зараз росія просуває проти України. Кулеба після Давоса

На Сєвєродонецькому напрямку за підтримки артилерії окупанти вели штурмові дії у районах населених пунктів Сєвєродонецьк, Осколонівка, Тошківка, проте успіху не мали, зазнали втрат та відійшли на раніше зайняті позиції.

Росіяни намагаються розвинути успіх на Бахмутському напрямку, вийти в тил українських військ та порушити шляхи логістичного забезпечення. За підтримки вогню мінометів та артилерії проводили наступальні та штурмові дії в районах населених пунктів Нагірне, Василівка, Комишуваха та Відродження, проте без успіху відійшли.

На Авдіївському напрямку ворог задіяв артилерію по цивільній інфраструктурі в районах населених пунктів Новобахмутівка, Новоселівка Друга, Веселе, Авдіївка, Піски та Красногорівка. Завдав авіаударів по цивільній інфраструктурі в районах Яковлівки, Авдіївки, Веселого і Кам’янки.

На Курахівському напрямку активних наступальних дій окупанти не проводили, розгорнули на вогневих позиціях реактивну та ствольну артилерію, обстрілювали позиції Сил оборони та цивільну інфраструктуру поблизу Мар’їнки, Мисливського і Павлівки.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках росія обстріляла цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Времівка, Полтавка, Червоне, Гуляйполе, Оріхів, Кам’янське та інших. Ворожа армійська авіація діяла поблизу Ольгівського.

У результаті дій Сил оборони України ворог зазнав значних втрат та відступив в районах населених пунктів Новопіль та Новодарівка.

На Південнобузькому напрямку окупанти зосереджують основні зусилля на утриманні зайнятих рубежів та фортифікаційному обладнанні позицій третього рубежу оборони. Завдяки наступальним діям підрозділів військ ЗСУ ворог зазнав втрат та зайняв оборону на невигідних рубежах.

Читайте також: Росія без путіна. У Литві провели таємну конференцію, де обговорили сценарії «смерті» диктатора рф

Бойові дії тривають. Загарбники обстріляли цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Осокорівка, Нововоронцовка, Благодатне, Зоря і Таврійське. Продовжують нарощувати систему протиповітряної оборони на Криворізькому напрямку. Для поповнення втрат забезпечують угруповання знятими зі зберігання застарілими танками Т-62.

У Генштабі зазначають, що на території рф тривають заходи прихованої мобілізації. Окупанти продовжують знімати зі зберігання застаріле озброєння та військову техніку з центрів забезпечення мобілізаційного розгортання. На території Воронезької області триває підготовка резервістів.

За минулу добу на Донецькому та Луганському напрямках українські військовослужбовці відбили 8 атак ворога, знищили 5 танків, 10 одиниць бойової броньованої техніки та 4 ворожих автомобілі. Підрозділи протиповітряної оборони знищили БпЛА типу «Орлан-10».

Також у результаті дій авіації Повітряних Сил ЗСУ знищено ротну тактичну групу противника з технікою та живою силою. На Харківщині військовослужбовці Десантно-штурмових військ збили бойовий вертоліт Ка-52.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!