Ворог підтримує напруженість у Придністровському регіоні Молдови і на території білорусі, – Генштаб

1120 0
Основні зусилля підрозділів збройних сил республіки білорусь були зосереджені на прикритті державного кордону в Брестській та Гомельській областях.
Фото: ВВС

Фото: ВВС

На 79 добу героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню противник не припиняє наступальних дій у Східній операційній зоні для повного контролю Донецької, Луганської та Херсонської областей та утримання сухопутного коридору між зазначеними територіями та тимчасово окупованим Кримом. Одночасно ворог підтримує напруженість у Придністровському регіоні республіки Молдова та на території республіки білорусь. Про це йдеться в ранковому зведенні Генштабу ЗСУ.

Коротко по напрямках:

  • На Волинському та Поліському напрямках ворог активних дій не проводив. Основні зусилля підрозділів збройних сил республіки білорусь були зосереджені на прикритті державного кордону в Брестській та Гомельській областях.
  • На Сіверському напрямку тривають заходи посиленої охорони ділянки українсько-російського кордону в Брянській та Курській областях. За інформацією Генштабу, противник перекидає у прикордонні райони Брянської області додаткові підрозділи артилерії для нарощування провокаційних обстрілів населених пунктів Чернігівській області, що розташовані поблизу державного кордону України.
  • На Слобожанському напрямку ворог вживає заходів для перегрупування підрозділів, поповнює запаси боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів для відновлення наступальних спроможностей.
  • На Харківському напрямку наступальних дій не проводив. Основні зусилля зосередив на недопущенні просування наших військ в районі населеного пункту Веселе. У Воронезькій та Білгородській областях рф продовжили до 25 травня 2022 року дію підвищеного рівня терористичної загрози.
  • На Донецькому напрямку противник продовжує зосередження основних зусиль на встановленні повного контролю над населеним пунктом Рубіжне.
  • На Лиманському напрямку підрозділи ворога намагалися закріпитись в районі населеного пункту Олександрівки.
  • На Бахмутському напрямку окупанти вели штурмові дії у напрямку населеного пункту Оріхове та в районі населеного пункту Комишуваха, успіху не мали.
  • На Курахівському напрямку ворог вів наступальні дії у напрямку населеного пункту Мар’їнка.
  • Продовжив завдавати артилерійських та авіаційних ударів по Маріуполю, основні зусилля зосереджував на блокуванні підрозділів наших військ в районі заводу «Азовсталь». Для встановлення повного контролю над містом та придушення спротиву наших захисників і захисниць застосовує стратегічну авіацію. Зважаючи на заходи з евакуації місцевих мешканців, слід очікувати нарощування вогневого впливу найближчим часом.
  • На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник вів артилерійські обстріли підрозділів наших військ по всій лінії та повітряну розвідку із застосуванням БпЛА.
  • На Південнобузькому напрямку окупаційні підрозділи активних бойових дій не здійснювали, обстрілювали підрозділи наших військ зі ствольної артилерії та мінометів у районах населених пунктів Олександрівка, Таврійське, Котляреве, Ганнівка і Осокорівка.

 

Додамо, що за попередню добу підрозділи протиповітряної оборони Сухопутних військ, Повітряних Сил та Десантно-штурмових військ уразили 7 повітряних цілей: 5 БпЛА типу «Орлан-10», один вертоліт Ка-52 та одну крилату ракету. Авіація повітряних сил на визначених напрямках продовжувала завдавати противнику вогневих ударів з повітря та підтримувати бойові дії підрозділів наших військ.

Читайте також: Повітряні Сили знищили літак, два вертольоти та чотири безпілотники ворога

Тільки на Донецькому та Луганському напрямках захисниками України за минулу добу відбито 18 атак ворога, знищили 13 танків, 8 артилерійських систем, 27 одиниць бойової броньованої техніки, 2 дві одиниці спеціальної інженерної техніки та 5 автомобілів противника. Ворог має втрати і на інших напрямках.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!