Ворог стягує війська у Придністров'ї та готує провокацію на кордоні з Україною, – Генштаб ЗСУ

3196 0
Росіяни посилили роботу з так званими «добровольцями».
Знищений російський танк/фото: pravda Gerashchenko

Знищений російський танк/фото: pravda Gerashchenko

Росія активізувала роботу із залучення підрозділів своїх військ, що базуються на території Придністровського регіону Молдови, для провокацій та демонстраційних дій на кордоні з Україною. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Читайте також: Росія вночі завдала ракетних ударів по Полтаві, Кременчуку, Кривому Розі та Дніпрі

Збройні формування РФ продовжують збройну агресію проти України. Відводять війська в окремих районах, ймовірно, з метою посилення угруповання окупаційних сил для подальших наступальних операцій у Слобожанській, Донецькій та Луганській областях. Ворог посилив роботу з так званими «добровольцями».

1 квітня Міноборони рф вирішило провести військові збори з резервістами з 4 до 23 травня 2022 року. Одночасно посилено роботу щодо залучення підрозділів російських військ, що базуються в Придністровському регіоні Республіки Молдова, для проведення провокацій та демонстрацій на кордоні з Україною. Відзначено передислокацію російських військ і підрозділів так званої Придністров'я-Молдавської Республіки з метою підготовки до демонстрації готовності до наступальних і, можливо, бойових дій проти України.

На тимчасово окупованих територіях російський ворог продовжує вчиняти протиправні дії та порушуючи міжнародне гуманітарне право викрадає місцевих жителів, закладає снаряди в житлових районах, міни в цивільній інфраструктурі, займається мародерством.

Читайте також: Ворог завдав удару трьома ракетами по Одещині. Є постраждалі

Ворог продовжує нести значні втрати на Луганщині. Таким чином, у місті Алчевськ місцевий госпіталь з району бойових дій поблизу села Попасна отримав близько 30 поранених окупантів-кадирівців. Загиблих російських окупантів залишили на полі бою. При цьому, минулого тижня непоправна втрата особового складу в підрозділах так званого 2-го армійського корпусу склала близько 800 осіб.

Угруповання військ Збройних Сил України протягом доби відбило 9 нападів ворога на Донецькому та Луганському напрямках. Наші воїни знищили 8 танків, 44 бойові бронемашини, 16 одиниць машин та 10 артилерійських систем.

Нагадаємо, що на трасі Р-23 у напрямку Слуцька помітили колону білоруської техніки. Станом на 20:00 год. 1 квітня зафіксували орієнтовно 50 одиниць, у тому числі ракетні комплекси С-300. Напередодні, на території республіки Білорусь зафіксували переміщення військової техніки збройних сил РФ, ймовірно, з метою перегрупування підрозділів, а також створення резерву для поповнення втрат в живій силі, озброєні та техніці угруповань, що діють на території України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!