Ворог свідомо створює умови для гуманітарної кризи і підштовхує до колабораціонізму

1423 0
Громадянам обіцяють скасування кредитних боргів, а місцевим підприємцям преференції у веденні бізнесу.
фото: скріншот з відео

фото: скріншот з відео

Стан, положення, характер дій сил оборони суттєвих змін не зазнали. Українські  захисники продовжують ефективно протистояти ворогові. Протягом доби війська противника активних наступальних дій не проводили, зосереджували зусилля на поповненні поточних втрат, перекиданні іноземних військових найманців до прикордонних з Україною районів, вирішенні проблем з логістикою. Про це повідомляє Генеральних штаб ЗСУ у своєму ранковому зведенні.

Загарбники терористичними методами насаджують жорсткий адміністративно-поліцейський режим, свідомо створюють умови для гуманітарної кризи на тимчасово зайнятих територіях. Так, минулої доби до Херсонської області з міста Апостолове Дніпропетровської області вирушили 14 вантажівок з продуктами харчування та медикаментами першої необхідності. Російські окупанти безпричинно не пропустили гуманітарний конвой. У такий спосіб вони намагаються примусити до колабораціонізму місцеве населення.

Читайте також: Зло Путіна. Яким є психологічний портрет російського диктатора

При цьому загарбники поширюють листівки з пропозиціями звернутися до окупаційної адміністрації. Громадянам обіцяють скасування кредитних боргів, а місцевим підприємцям преференції у веденні бізнесу.

Стало відомо, що зі зведеного загону 331-го гвардійського парашутно-десантного ударного костромського полку, який брав участь у бойових діях на Київському напрямку, залишився в живих один військовий, і той у шпиталі. На фоні подібних обставин командування російського чорноморського флоту терміново проводить заходи щодо заміни 130 відказників-контрактників 810-ї бригади морської піхоти на десантників 7-ї десантно-штурмової дивізії. Питання щодо їх служби вирішує ФСБ.

Крім того, на тимчасово окупованій території Донецької області російськими куратори оголосили чергову хвилю мобілізації для поповнення 1-го армійського корпусу. Граничний вік відмобілізованих підняли до 65 років. Подібне очікує і на тимчасово окупованій території Луганської області з огляду на те, що з зони дії 2-го армійського корпусу до населених пунктів Луганськ, Сорокіне та Довжанське щодня прибувають вантажні автомобілі заповнені тілами солдат.

Читайте також: «Повинні добре розуміти, з ким маємо справу». Чи зможе Путін застосувати ядерну кнопку

Російські терористичні війська продовжують відверто порушувати міжнародні конвенції щодо правил ведення війни. Масово фіксуються факти використання форми ЗС України для підривних та дискредитувальних дій російськими диверсантами. Сили оборони України рішуче викорінюють військових злочинців та найманців з української землі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!