Ворог відновив наступ на Слов’янському напрямку, – Генштаб

986 0
На Бахмутському напрямку росіяни намагаються порушити маршрути логістичного забезпечення та відрізати підрозділи ЗСУ від основних сил.

Російські окупаційні війська відновили наступ на Слов’янському напрямку та продовжують обстрілювати позиції українських військ. Про це йдеться у зведенні Генерального штабу Збройних Сил України.

Коротко по напрямках:

  • На Сіверському напрямку ворог продовжує ведення заходів щодо посилення прикриття ділянки українсько-російського кордону в Брянській та Курській областях. Для цього залучається до двох батальйонних тактичних груп зі складу повітряно-десантних військ збройних сил рф.
  • На Слобожанському напрямку ворог здійснює підготовку особового складу для доукомплектування мотострілецьких, танкових та артилерійських підрозділів. Завдає вогневого ураження та проводить дистанційне мінування місцевості на маршрутах можливого висування підрозділів українських військ.
  • На Харківському напрямку противник зосереджує основні зусилля на утриманні зайнятих позицій та стримуванні просування наших військ.
  • На Донецькому напрямку окупанти проводять активні наступальні дії. Продовжують вогневе ураження наших підрозділів, завдають ракетних ударів, перегруповують війська.
  • Також росія намагається розвинути успіх на Бахмутському напрямку, порушити маршрути логістичного забезпечення та відрізати підрозділи ЗСУ від основних сил.
  • На Лиманському напрямку ворог веде розвідку, за підтримки артилерії намагається закріпитись у населеному пункті Лиман.
  • На Південнобузькому напрямку росіяни продовжують вживати заходів щодо збереження контролю над територією Херсонської області. Збільшили кількість обстрілів підрозділів українських військ, ведуть повітряну розвідку, здійснюють інженерне обладнання позицій. Посилили угруповання за рахунок перекидання резервних підрозділів.
  • На Волинському та Поліському напрямках значних змін у діяльності підрозділів збройних сил республіки білорусь не відзначається, тривають заходи з посилення охорони ділянки білорусько-українського кордону. Зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів з території республіки білорусь.
  • В акваторіях Чорного та Азовського морів корабельні угруповання противника продовжують блокування цивільного судноплавства.

 

Додамо, що за минулу добу на Донецькому та Луганському напрямках українські захисники відбили 12 атак ворога, знищили танк, 5 артилерійських систем, 5 одиниць бойової броньованої техніки та 5 автомобілів. Підрозділами протиповітряної оборони було збито ворожий вертоліт Ка-52, крилату ракету та БпЛА типу «Орлан-10». Також винищувач Повітряних Сил ЗСУ знищив крилату ракету в Чернівецькій області.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!