Ворог вторгся на об'єкти газотранспортної системи, є загроза постачання газу до Європи

2864 0
Є загроза транспортуванню газу в Україні та Європі.
фото: огтсу

фото: огтсу

Російські окупанти вторглися на об'єкти газотранспортної системи. Через це є загроза транспортуванню газу в Україні та Європі, – повідомляє пресслужба Оператора ГТС.

«Оператор ГТС України повідомляє про спроби російських військових та озброєних угруповань «ЛНР» потрапити на територію компресорних станцій Новопсков Луганської області, Куп'янськ Харківської області, а також здійснити втручання в роботу об'єктів ГТС», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Зло Путіна. Яким є психологічний портрет російського диктатора 

Компанія зазначає, що втручання в технологічні процеси роботи газотранспортної системи створює ризики для безпеки безперервного транспортування газу споживачам в Україні та Європі, і може призвести до технологічної катастрофи в регіоні. Оператор ГТС вимагає, щоб військові та озброєні угрупування негайно покинули території компресорних станцій та припинили будь-які спроби впливати на роботу системи.

Про надзвичайну ситуацію та загрозу, що склалася, компанія повідомила правоохоронні органи, уповноважені органи державної влади, а також ПАТ «Газпром».

Нагадаємо, що 24 лютого російські війська захопили Чорнобильську атомну електростанцію. В Офісі президента вважають це однією з найсерйозніших загроз Європі сьогодні, оскільки окупанти можуть готувати провокації на ЧАЕС. Або ж використають пошкодження, завдані об’єктам під час атаки, та звинуватять в цьому Україну, або пошкодять найнебезпечніші об’єкти.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!