Ворог вже використав не менше 95% підготовлених БТГр і потребує термінового резерву

842 0
Українські військові і сили територіальної оборони перехопили тактичну ініціативу, але ворог не полишає планів щодо оточення Києва, Харкова.
Фото: REUTERS/Maksim Levin

Фото: REUTERS/Maksim Levin

Московський окупант зазнає суттєвих втрат на всіх операційних напрямках – Поліському, Сіверському, Слобожанському, Таврійському і в зоні проведення Операції Об'єднаних Сил. Про це повідомляє секретар РНБО Олексій Данілов.

Українські військові і сили територіальної оборони, за його словами, на сьогодні перехопили тактичну ініціативу, але ворог не полишає планів щодо оточення міст Київ, Харків та щодо виходу на адміністративні межі Луганської та Донецької областей. При цьому російське окупаційне командування вже використало не менше 95% підготовлених БТГр і потребує термінового підтягування резерву.

Читайте також: Швейцарія ухвалить аналогічні до європейського союзу санкції проти Росії

«Усвідомлюючи слабкість власних позицій і з метою виграти час для передислокації і оновлення, ворог наносить інтенсивні авіаційні та ракетно-артилерійські удари по військових та цивільних об’єктах. Сьогодні вночі путінський режим поставив світ перед загрозою глобальної катастрофи. Російськи терористичні війська обстріляли територію Запорізької АЕС, унаслідок чого зайнялася пожежа, і тільки завдячуючи героїчним діям загону ГУ ДСНС України в Запорізькій області вдалось локалізувати небезпеку», – каже він.

Данілов додає, що все це – наслідок неспроможності Кремля досягнути своїх цілей в Україні військовими методами, що призвело до санкціонування Путіним методів неприховано терористичних. Про це свідчить, зокрема, використання санітарних автомобілів із символікою Червоного Хреста для перевезення озброєння і боєприпасів; перевдягнення, насамперед, російськими силами спеціальних операцій та десанту в українську військову форму, обстріли мирних районів, міст і сіл.

Читайте також: Ми - народ, який за тиждень зламав плани ворога, - Зеленський

«Для всієї російської верхівки Гаага наближається все швидше й невідворотно», – додає він.

«Гарячим», із слів Данілова, залишається Південний напрямок, на якому окупант концентрує ресурси для активних дій щодо спроб оточення Одеси. Водночас українське військо готове до відсічі окупанту і його знищення, де б він не був.

Нагадаємо, що на всіх напрямках противник має втрати, демотивовані окупанти здаються в полон та кидають техніку. Ці трофеї допомагають бити російських загарбників. Оперативну ситуацію станом на ранок 4 березня на різних напрямках України читайте за посиланням

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!