Восени Львів прийматиме Конгрес культури Східного партнерства

1971 0
Сьогодні у Львівській міській раді організатори Конгресу культури Східного партнерства, який відбудеться у Львові 4-6 вересня, підписали декларацію про співпрацю.

Як інформує прес-служба ЛМР, декларацію підписали Ярослав Дрозд, Генеральний консул Республіки Польща у Львові, Марта Литвинюк, в.о. заступника міського голови Львова з гуманітарних питань та керуючий справами виконавчого комітету, Кшиштоф Коморскі, заступник президента міста Люблін, Володимир Мельник, ректор Львівського національного університету імені Івана Франка, Рафал Козінський, голова Фундації «ТрансКультура», Маркіян Іващишин, директор Мистецького об’єднання «Дзиґа».

У ІІІ Конгресі культури Східного партнерства візьмуть участь Україна, Грузія, Вірменія, Азербайджан, Молдова, Білорусь, а також Польща, Франція, Велика Британія, Бельгія, Німеччина. Окрім дискусій, лекцій та обговорень, значну частину міжнародного форуму буде присвячено мистецьким проектам країн-учасниць. Конгрес культури Східного партнерства 2015 року проголошує ідею культурного порозуміння понад кордонами і продовжує місію, зініційовану в Любліні під час двох попередніх Конгресів у 2011 та 2013 роках. «Місія Культури в умовах криз» стане магістральною темою обговорень та творчих презентацій, що відбудуться протягом Конгресу. Україна перебуває зараз у процесі активної політичної, громадянської та ціннісної, культурної трансформації, а тому є ідеальним майданчиком для обговорення нагальних проблем, випробування інноваційних рішень й інструментів, актуальних і для інших країн Східного партнерства. На Конгресі зустрінуться представники публічної адміністрації та громадських організацій, академічного середовища та ЗМІ, творці й аніматори культури – для того, щоб провести дебати експертів, присвячені реалізації Східного партнерства як інструменту політики Європейського Союзу», - зазначають організатори.

Слідкуйте за роботою над ІІІ Конгресом культури Східного партнерства на сайті.

Фото: eastbook.eu, zaxid.net, epccongress.lviv.ua.

Опублікувала Наталія Середюк

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!