Восени медикам другої та третьої ланок підвищать зарплати

1935 0
Зарплати мають підвищити з першого вересня.
Photo by Artur Tumasjan on Unsplash

Photo by Artur Tumasjan on Unsplash

З першого вересня в Україні усім медичним працівникам другої та третьої ланок, які надають спеціалізовану допомогу, підвищать зарплати. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Читайте також: Як зміниться Львівська лікарня швидкої допомоги. Олег Самчук про ребрендинг та all inclusive

На підвищення зарплат готові виділяти понад 2 млрд грн щомісяця. Це дасть змогу забезпечити підняття виплат лікарям другої ланки до 70% від їхньої тарифної ставки, медсестрам і санітарам – на 50% і 25% відповідно від мінімальної заробітної плати, пояснили в ЛОДА.

«Тарифна ставка лікаря-хірурга сьогодні – 5 тисяч 87 гривень. З надбавками середня зарплата становить близько семи тисяч гривень. Після підняття з вересня вона буде приблизно 10 тисяч 500 гривень. Це хоч якось наблизить зарплати лікарів другої ланки до зарплат сімейних лікарів», – зазначив президент Володимир Зеленський.

Читайте також: «Небезпека може чекати на кожного», – терапевтка лікарні швидкої допомоги розповіла, як захворіла на Covid-19

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, міністр фінансів Сергій Марченко та міністр охорони здоров’я Максим Степанов додали, що у разі узгодженої формули підвищення середня зарплата середнього медперсоналу підніметься до понад 7 тис. грн, а молодшого – наближатиметься до 6 тис. грн.

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!