Восени на Піскових озерах розчистять водойму і влаштують дно

7930 0
Там також планують зробити посадку водних рослин і правильне зариблення.
Фото: Твоє Місто/Іван Станіславський

Фото: Твоє Місто/Іван Станіславський

На Піскових озерах у Франківському районі Львова, які називають Альтайськими, восени планують провести розчистку водойми, що передбачає влаштування природного дна, а після – посадку водних рослин і правильне зариблення. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила керівниця управління екології та природних ресурсів ЛМР Олександра Сладкова.

За її словами, буде добре, якщо вдасться зробити свердловину для постійного якісного живлення.

Зазначимо, що у 2014 тут збудували підпірну стінку та дозволили ловити рибу. Масштабне прибирання відбулося восени 2015-го. Крім цього, впродовж останніх кількох років у парку активно чистили водойми, утім вони й надалі заростають водоростями та мілкішають. Сьогодні ця місцевість є доволі популярною. Тут ловлять рибу, засмагають. Незважаючи на відсутність офіційного дозволу, у теплу пору року у водоймах купаються.

Читайте також: Озера Твого Міста. Де у Львові можна побачити набережну і відпочити 

Нагадаємо, що Львівській громаді нараховують понад 80 міських водойм, однак купатися офіційно можна лише у двох. Деякі з них зовсім маленькі та не всім відомі, інші – чекають на перевтілення. Також є ті, над якими почали працювати, щоправда, через війну роботи зупинили. Tvoemisto.tv побувало на 10 локаціях та пропонує переглянути, у якому стані сьогодні перебувають львівські озера і як вони можуть змінитися. Більше тут.

Довідка

Піскові озера, які за старою звичкою ще називають Алтайськими, можна побачити у Франківському районі Львова неподалік вулиці Гординських (колишня вулиця Алтайська – звідси й назва). Раніше ці водойми називали «озерами Франца»: від прізвища промисловця Юзефа Франца, власника цих земельних ділянок і фабрики гіпсу в ХІХ столітті.

Після Другої світової війни ця територія була звалищем відходів лампового заводу. До того ж озера використовували ще й для потреб невеликого емалевого заводу, який був неподалік. На початку 1950-х років цю локацію розчистили, озера впорядкували, а навколо створили відпочинкову зону.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!