Воскресіння – це про перемогу добра і правди, – Великоднє звернення Епіфанія

3046 0
Він нагадав, що воскресіння Христове є радісним нагадуванням про неминучу перемогу Божу над гріхом і беззаконням, про перемогу добра і правди.
Фото: Новое время

Фото: Новое время

У своєму Великодньому зверненні до вірян предстоятель Православної Церкви України Митрополит Епіфаній наголосив, що свято Воскресіння Господнього є вірою, яка дає невичерпні сили іти вперед. Про це йдеться у пасхальному посланні Предстоятеля Православної церкви України.

«Коли Спасителя розпинали на хресті та ховали у гробі, серця вірних були сповнені стражданням і болем, але воскресіння Христове перетворило плач на радість, відігнало скорботу, утвердило надію. Так було в давній час, так є і нині – святкуючи Пасху Христову, прославляючи воскреслого Господа, ми серед страждань і жаху війни отримуємо духовне зміцнення впевненістю в перемозі правди й добра, в перемозі життя вічного над силою пекла», – каже він.

Читайте також: У Львові визначили правила святкування Великодня в умовах воєнного стану

Епіфаній привітав усіх з Великоднем і зазначив, що свято Воскресіння Господнього – це нагода для вияву щирої вдячності, палкої віри та великої надії: «Вдячності Богу, нашим захисникам та всім, хто наближає нашу перемогу над ворогом. Віра, яка дає невичерпні сили іти вперед. Надії на те, що після страждань та голгофи настає воскресіння та відновлення».

У цей святковий день митрополит Епіфаній зичить кожному з нас мужності, стійкості і сили духу, жертовної любові до ближнього: «Нехай ваші серця будуть сповнені твердої впевненості в перемозі добра і правди, перемозі України. Воістину Христос Воскрес».

Нагадаємо, що також зі зверненням у день Воскресіння Господнього до українців звернувся глава УГКЦ Блаженніший Святослав.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!