Восьмий пакет санкцій проти росії. Посли ЄС затвердили деталі

653 0
Головним елементом санкцій є обмеження цін на нафту.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Посли Євросоюзу у середу затвердили деталі восьмого пакета санкцій ЄС. Про це повідомив у своєму Twitter редактор «Радіо Свобода» з питань Європи Рікард Джозвяк, пише «Європейська правда».

«Посли ЄС схвалили всі деталі пакета санкцій проти росії та запустили так звану письмову процедуру, яка завершиться завтра о 10:00», – зазначив він.

Зазначимо, що офіційна публікація санкційного пакета очікується 6 жовтня, проте головним елементом санкцій є обмеження цін на нафту. Між тим, Угорщина заявила, щоб обмеження ціни на російську нафту не застосовувались до трубопровідних поставок і в екстрених випадках – до морських поставок, а також домоглась виключення ядерної енергетики з нового санкційного пакету ЄС проти росії.

Нагадаємо, що минулого тижня Європейська комісія запропонувала восьмий пакет санкцій проти росії через вторгнення в Україну і проведення незаконних референдумів на окупованих територіях. До нього входять зокрема заборона торгівлі з рф на суму 7,5 мільярда євро та юридична основа обмеження цін на російську нафту. Пакет також має на меті вдарити по російській сталеливарній промисловості та позбавити кремлівську армію ключових технологій

Зазначимо, що 30 вересня російський диктатор володимир путін оголосив про незаконну «анексію» Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської областей до росії. 

Софія Шавранська

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!