Уперше у Львові відбудеться ідеатон для громад з усієї України

1313 0
Ідеатон проведуть у форматі воркшопів з попередньо відібраними командами.
фото: факти

фото: факти

17 січня у Будинку воїна у Львові відбудеться перший ідеатон, на якому оберуть найкращі ідеї вирішення реальних проблем у громадах. Захід проведуть у форматі воркшопів з попередньо відібраними командами спільно з експертами та менторами.

Упродовж кількох місяців Мережа захисту національних інтересів «АНТС» збирала пропозиції розвитку громад від найактивніших мешканців з різних областей України. Під час заходу учасники разом з менторами доопрацюють та презентують власні ідеї, після чого експертна комісія обере найцікавіші та найамбітніші проєкти.

«Ми розглянули понад 100 поданих заявок від учасників з усієї України в рамках всеукраїнського проєкту HALLI  – інкубатору для виявлення, підтримки та впровадження інновацій на місцевому рівні, щоб разом з активними змінотворцями «дошліфувати» їх найцікавіші задуми від ідеї до проєкту, розкрити креативний та інноваційний потенціал нашої країни та змінити на краще життя людей», – каже менеджерка та менторка проєкту HALLI Марія Голуб.

Ідеатон відбуватиметься у форматі воркшопів з раніше відібраними командами з менторами та експертами у заданій темі та суміжних сферах знань, аби вдосконалити та перевірити запропоновані ідеї та спроможність команд до впровадження проєкту.

«Українців у світі знають завдяки винаходам, стартап-проєктам, зокрема, в Кремнієвій долині. Ми переконані, що серед нас є носії класних ідей як вирішити локальні проблеми: чи то питання довкілля, енергетики чи покращення добробуту людей. Ми віримо в країну сильних громад і крутих інноваторів», – зауважила голова правління ГО «Мережа захисту національних інтересів «АНТС» та ідейна натхненниця проєкту HALLI Ганна Гопко.

Учасниками відбіркової комісії будуть:

Василь Задворний – генеральний директор ДП «Прозорро», яке адмініструє та розвиває електронну систему публічних закупівель. Має 10-річний досвід роботи в IT-індустрії.

Нік Білогорський – експерт з кібербезпеки, інвестор та громадський діяч, директор з безпеки Google та засновник громадської організації Nova Ukraine.

Антон Мартинов – засновник проєкту Audiobooks.ua, засновник платформи «Лабораторія» та Librarius.

Алекса Чопівська – директорка програм зі світової економіки в Інституті Аспена.

Мар’яна Каганяк – експертка у сфері міжнародних економічних відносин, керівниця Офісу з просування експорту у 2015-2018 роках при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України, співзасновниця програми SheExports.

Остап Єднак – громадський діяч, позафракційний народний депутат Верховної Ради України VIII скликання, секретар комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики. 

Дмитро Карабчук – кандидат сільськогосподарських наук, виконавчий директор ГО природоохоронного спрямування «Лісові ініціативи і суспільство».

Роман Загородній – керівник розвитку CDTO в регіонах, Міністерство цифрової трансформації України.

Ганна Гопко – народна депутатка України та Голова Комітету Верховної Ради України у закордонних справах у 2014-2019, Голова правління Мережі захисту національних інтересів "АНТС.

Серед запрошених гостей будуть перший заступник міського голови Андрій Москаленко, голова ЛОДА Максим Козицький та голова ЛОР Ірина Гримак.

Захід розпочнеться о 9:00 у Будинку воїна, що на вул. Короленка, 1а. Трансляцію події можна буде дивитися тут.

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!