Вперше в історії. Міндовкілля погодило розширення території парку у Львові на 11 гектарів

3693 0
Міністерство погодило розширення «Снопківського парку».
Фото: Vgorode.ua

Фото: Vgorode.ua

Міндовкілля погодило зміну меж (розширення) території парку-пам'ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення Снопківський з 35,6 гектарів до 47 га. Про це повідомила юристка Галина Янко.

Читайте також: Аби вберегти від забудови. Львівським паркам до кінця 2021 року обіцяють кадастрові номери 

«Вперше в історії нашої країни у місті Львові в зоні історичного ареалу нам вдалося таки збільшити об‘єкт природно-заповідного фонду парку пам‘ятки садово-паркового мистецтва парку Снопківський. Крок за кроком ми йдемо до кінцевого результату», – йдеться у повідомленні.

Наукове обгрунтування для розширення меж парку розробляв Інститут екології Карпат НАН України. Мета розширення парку – захистити територію від подальшої повзучої забудови, адже площа зелених насаджень у місті зменшується, каже провідний науковий співробітник Інституту Оксана Марискевич.

«Як у багатьох львівських парках у Снопківському була проблема – забудова, відтинають по клаптику. Кожна земельна ділянка має мати свій кадастровий номер, тоді, будь яка, забудова там – підсудна справа», – сказала у коментарі Tvoemisto.tv Оксана Марискевич.

Читайте також: Чи загрожує забудова озеру у Снопківському парку. Відео

Нагадаємо, що до кінця 2020 року планують присвоїти кадастрові номери п'ятьом львівським паркам. Загалом їх у Львові 33, у 21-ого з них є офіційні документи, в яких описані межі. У місті планують до кінця 2021 року оформити межі всіх парків. Такі документи могли б вберегти зелені зони від незаконних забудов.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!