Вперше в історії ціна на золото піднялася позначки вище 1900 доларів за унцію

1206 0

   Вартість унції золота вперше перевищила 1900 доларів на тлі зростаючих побоювань із приводу вповільнення росту світової економіки. 

   Після відкриття торгів на азіатських біржах у вівторок ціна дорогоцінного металу піднялася ще на 0,8% і сягнула 1911,46 долара за унцію, передає ВВС.

    «До цього призвели падіння авторитету долара, ризики в зоні євро, - коментує для " Tvoemisto.TV"  ситуацію із подорожчанням золота доктор економічних наук Ростислав Слав’юк. «Коли знецінюються гроші, дорожчає банківське золото, відповідно – ростуть ціни на ринках золотих виробів. Відтак меншає надходжень до державного бюджету. Але говорити про те, що подорожчання золота викличе кризу –  не зовсім коректно. Інститути шукають, як забезпечити  міжнародні розрахунки на основі існуючих валют або створення певного  еквівалента, який замінив би це.  До того ж, мені здається, що процес подорожчання золота не буде тривалим». 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!