Уперше з початку повномасштабної війни в Україну з Польщі в’їхало більше людей, ніж виїхало

4830 0
Дехто повертається, щоб побачити сім'ю, а хтось назавжди.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

З початку повномасштабного російського вторгнення 24 лютого вперше кількість людей, які повернулися з Польщі більша, ніж кількість тих, хто виїхав. Про це повідомляє ВВС з посиланням на дані польської прикордонної служби.

Зокрема, 16 квітня кордон України перетнули 22 тисячі осіб, а поїхали 19 200 осіб. Деякі люди повертаються, щоб побачити сім'ю, можливо, лише на кілька днів, і залишаються неподалік кордону, перш ніж повернутися назад. Інші, ймовірно, прямують додому і кажуть, що залишаться, незважаючи на попередження влади, зокрема, у Києві, куди поки застерігають від повернення та безпеки в місті.

Читайте також: Хто може вивести дитину за кордон під час війни. Роз'яснення

За даними ООН, 5 млн людей залишили Україну з початку повномасштабної війни. Наразі понад 650 тисяч українців повернулися назад із Польщі. 870 тисяч українських біженців з України, які виїхали після 24 лютого, вже повернулися додому.

Нагадаємо, в «Укрзалізниці» повідомили, що для перетину кордону з країнами ЄС громадяни України повинні мати закордонний паспорт. Винятки є можливими на розсуд прикордонників за умови наявності інших документів, що посвідчують особу, та наявності бойових дій у регіоні, з якого прямує пасажир. Поки УЗ очікує оновлені правила від ДПСУ.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!