Вперше за 50 років у Львові виставляють акварелі Олени Кульчицької

3105 0
В експозиції до 140-річчя мисткині представлені роботи художниці, присвячені народному одягові західних областей України.
Фото: Роман Метельський

Фото: Роман Метельський

Виставку під назвою Кульчицької “Олена Кульчицька (1877-1967). Народний одяг західних областей України. Акварелі. Малярство” відкрито в Художньо-меморіальному музеї Олени Кульчицької  (вул. Листопадового Чину, 7).

Експонують 49 творів, на яких зображено український стрій із різних регіонів країни.

«Постать Олени Кульчицької стоїть на рівні із великими корифеями. Основа її творчості – це народне мистецтво. 15 вересня – день народження Олени Львівни. Тож саме до цього дня ми завжди стараємось тим чи іншим способом згадати про художницю. Невдовзі світ побачить альбом із її творами», - сказав під час відкриття експозиції генеральний директор Національного музею у Львові Ігор Кожан.

Водночас доктор мистецтвознавства Олена Никорак зауважила, що на картинах художниці зображено ті типи одягу, яких уже немає, відтак завдяки детальній роботі мисткині можна достовірно відтворити вишивку, яку одягав той чи інший регіон», - Олена Никорак, доктор мистецтвознавства.

Над цією виставкою, серією народної творчості, Кульчицька працювала ледь не півстоліття. Всього у цьому доробку налічується 429 одиниць. Як уже зазначено вище, у музеї представлена лише частина.

Експозиція працюватиме до 30 листопада. 

Ірина Скишляк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!