Упродовж війни Нацбанк не змінюватиме курс долара

1637 0
Офіційний курс триматимуть на рівні 29,25 грн за долар.
Фото: Apostrophe.ua

Фото: Apostrophe.ua

До кінця війни Національний банк України триматиме офіційний курс на рівні 29,25 грн за долар. Про це повідомив заступник голови НБУ Сергій Ніколайчук під час всеукраїнського телемарафону, пише «Європейська Правда».

За його словами, наразі цей курс планують фіксувати щонайменше до закінчення воєнного стану. 

Читайте також: В Польщі можна буде обмінювати гривні на злоті 

«А далі, після нашої перемоги, ми будемо поступово повертатися до звичного режиму плаваючого обмінного курсу. Будемо поступово знімати адмінобмеження, скорочувати свою участь на ринку. Але цей перехід відновлення стандартної роботи і відновлення валютної політики Нацбанку буде дуже поступовим, щоб уникнути різких потрясінь», – запевнив він.

Додамо, що Нацбанк у день оголошення війни з росією зафіксував курс гривні на рівні 29,25 грн за долар та обмежив зняття готівки на рівні 100 тисяч гривень на день. Зазначимо, що в обмінниках долар продають за дещо іншим курсом.

Національний банк збільшив щоденний ліміт на зняття готівки в Україні з рахунків в іноземній валюті з 30 тисяч гривень до 100 тисяч (в еквіваленті). Щоденний ліміт у 100 тисяч гривень на зняття коштів в Україні з рахунків в національній валюті лишається чинним.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!