Політична реклама

Впровадження “кулькової” реформи вдарить по кишенях українців

1517 0
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України пропонує з 1 січня 2013 року заборонити виробництво, використання, ввезення і платне або безкоштовне розповсюдження на території України полімерних пакетів об'ємом менше 20 л з товщиною плівки менше 0,025 мм (крім тих, що розкладаються). На заміну, за словами експертів, прийдуть паперові пакунки. Але їх у супермаркетах задарма не роздаватимуть.

За день з одного супермаркету львів`яни виносять 50 рулонів одноразових поліетиленових пакетів, кожен з яких складається зі 150-200 пакетів. 

Науковці вважають, що поліетиленові пакети потрібно не забороняти. а навчитись переробляти.

Поділяють ініціативу урядовців екологи.  Мовляв, так вже давно живе Європа: без поліетиленових пакетів, які служать людям менше години, а розкладаються у землі протягом десятиліть. 

Втім заміна поліетиленових пакетів на паперові не буде для людей безкоштовною. 

Зараз проект проходить громадське обговорення. Далі його відправлять до Верховної Ради. Якщо депутати підтримають ініціативу, закон вступить у дію 1 січня 2013 року, - повідомляє "Телеканал новин "24".

Нагадаємо, на сторінці "Твого міста" у facebook триває опитування: "Як львів`яни ставляться до намірів уряду заборонити одноразові поліетиленові пакети".

Станом на 14.40 двадцять п`ятого січня 2012 року, "за" проголосувало 40 людей. "Проти" - 4.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!