ВР заборонила пересувні зоопарки та дельфінарії без морської води

1803 0
Відтепер забороняється пересувні зоопарки та звіринці, дельфінарії без морської води, а також використовувати ведмедів і вовків на мисливських випробувальних станціях.

Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо охорони біорізноманіття) (№0917). За це рішення проголосували 229 народних депутатів із 307, зареєстрованих у сесійній залі.

Заборонили використання тварин у кориді, створення та діяльність пересувних звіринців, зоопарків та виставок диких тварин, а також діяльність дельфінаріїв, що не мають природної морської води.

Окрім того, забороняється використання ведмедів та вовків на мисливських випробувальних станціях, а також для проведення іспитів, змагань й притравки мисливських собак. Також забороняються проведення всіх видів поступових та суцільних рубок, вирубування дуплястих дерев, а також добування піску та гравію в річках та інших водоймах у заповідній зоні національних природних парків.

Охорона та відтворення об’єктів Червоної книги України забезпечуватиметься органами державної влади, органами місцевого самоврядування, фізичними та юридичними особами, що є суб’єктами використання тваринного і рослинного світу, власниками об’єктів Червоної книги України, власниками та користувачами земельних ділянок, у межах яких перебувають рідкісні і такі, що знаходяться під загрозою зникнення, види тваринного і рослинного світу, занесені до Червоної книги України.

Джерело: УНІАН


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!